Recept van de dag: kip met rijst en curry

doorValérie Wautersop 30/12/2016

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat lekker en gezond is.

Voor 4 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 557 kcal.

Dit heb je nodig:
• 4 kippenborsten
• 150 g basmatirijst
• 1 appel, geschild en in blokjes (Granny Smith)
• 4 tomaten, gepeld en in blokjes
• 250 g Parijse champignons, in kwartjes
• 1 ui, fijngesnipperd
• 2 stengels lente-ui, fijngesnipperd
• 500 ml light kokosmelk
• 2 l kippenbouillon
• 3 el olijfolie
• 1 handvol korianderblaadjes, fijngesneden
• 1 laurierblad
• 2 takjes tijm
• 2 cm gember, geraspt
• 1 stengel citroengras, gekneusd
• kerriepoeder
• paprikapoeder
• peper en zout

Zo ga je aan de slag:
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Kruid de kippenborsten met peper, zout, kerrie- en paprika- poeder. Bak ze aan beide kanten kort aan in een eetlepel olie. schep over in een ovenschaal en gaar 15 minuten in de oven.
3. Fruit de helft van de ui aan in een eetlepel olie en bak hierin de rijst glazig. Schenk er 1,5 liter kippenbouillon over, samen met de tijm en laurier. Breng aan de kook. Verlaag het vuur, dek af en kook gaar.
4. Stoof de rest van de ui samen met de appel en champignons in de resterende olie. Voeg de kokosmelk en de resterende kippenbouillon toe. Kruid met kerriepoeder, gember en citroengras. Laat 5 à 8 minuten pruttelen op een middelhoog vuur.
5. roer de tomaten samen met de lente-ui en koriander door de currysaus. Serveer met de kip en rode rijst.