Recept van de dag: Kip tandoori met spinazie en munt

doorValérie Wautersop 13/03/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 657 kcal

Dit heb je nodig:

  • 2 teentjes knoflook
  • ½ citroen
  • 2 kipfilets
  • 1 potje magere yoghurt
  • 2 kl tandoori kruidenmix
  • 150 g jasmijnrijst
  • 10 g munt
  • 20 g gember
  • 200 g spinazie
  • 1 kl komijn
  • 2 el plantaardige olie
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Pers de teentjes knoflook. Pers het sap van de citroen. Snij de kip in blokjes.

2. Doe de yoghurt, het citroensap, de helft van de geperste knoflook, de tandoorikruiden en een snufje zout in een kom. Meng goed door elkaar. Doe er de kippenblokjes bij en meng goed. Zet 10 minuten in de koelkast.

3. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.

4. Pluk de blaadjes munt en snij fijn. Schil de gember en rasp fijn. Was de spinazie en laat goed uitlekken. Verhit de helft van de plantaardige olie in een grote antikleefpan of wok en voeg de rest van de knoflook, de gember en de komijn toe en roerbak voor 1 minuut. Voeg dan de spinazie toe en roerbak tot de spinazie geslonken is. Meng er de fijngesneden munt door en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schep in een kom en bedek met aluminiumfolie.

5. Veeg met een stukje keukenpapier de pan terug schoon. Verhit de rest van de plantaardige olie in de pan. Haal de kip uit de koelkast en voeg toe aan de pan, samen met de marinade. Roerbak gedurende 5-7 minuten, tot de kip gaar is.

6. Serveer de gekookte rijst met de kip tandoori en de spinazie met munt.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 8 maart (12u 's middags) tot en met donderdag 15 maart 's middags 12 u. Levering op maandag 19 maart. Bestellen kan via deze link.