Recept van de dag: Kipfricassee met dragon en rijst

doorValérie Wautersop 26/12/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 499 kcal

Dit heb je nodig:

  • 2 kipfilets
  • 250 g champignons
  • 1 sjalot
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 10 g dragon
  • ¼  citroen
  • 150 jasmijnrijst
  • ½ potje lichte room
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Snij de kipfilet in reepjes. Meng de bloem met peper en zout. Haal de reepjes door de gekruide bloem.

2. Snij de champignons in kwartjes. Snij de sjalot in ringen. Breng per persoon 75 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.

3. Smelt de helft van de boter in een stoofpot en bak de kippenreepjes 4 minuten. Voeg de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Pluk ondertussen de blaadjes dragon en pers het sap van de citroen.

4. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.

5. Smelt de rest van de boter in een pan en stoof de sjalot 3 minuten. Doe er de champignons bij en bak gaar. Kruid met peper en zout.

6. Doe de room bij de kip. Breng aan de kook en laat indikken. Doe er de champignons en sjalotten bij. Breng op smaak met enkele druppel citroensap. Proef en voeg eventueel extra citroensap toe.

7. Serveer de fricassee met de rijst. Werk af met de dragon.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 20 december (12u 's middags) tot en met donderdag 27 december middags 12 u. Levering op maandag 31 december. Bestellen kan via deze link.