Recept van de dag: Kipfricassee met worteltjes en champignons
Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 608 kcal
Dit heb je nodig:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 125 g champignons
- 1 wortel
- 300 g kippendijen
- 150 g jasmijnrijst
- ½ kippenbouillonblokje
- 10 g bladpeterselie
- ½ potje lichte zure room
- 1 el plantaardige olie
- 1 el bloem
- peper en zout
Zo ga je aan de slag:
1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de champignons in schijfjes. Halveer de wortelen in de lengte en snij dan in halve maantjes. Snij de kip in blokjes.
2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
3. Verhit de olie in een grote antikleefpan en voeg de ui en knoflook toe, laat 3 minuten stoven.
4. Voeg nu de kippendijen toe en bak gedurende 5 minuten. Bestrooi de kip met de bloem en laat even meebakken.
5. Voeg per persoon 100 milliliter kokend water toe en verkruimel hierover de kippenbouillon. Roer goed om.
6. Voeg nu de champignons en wortelschijfjes toe. Laat 10 minuten afgedekt sudderen totdat de groenten gaar zijn. Kruid eventueel bij met peper en zout. Snij ondertussen de peterselie fijn maar hou enkele blaadjes apart voor de afwerking.
7. Zet de pan van het vuur en roer er de zure room en peterselie door.
8. Serveer de kipfricassee met de jasmijnrijst en werk af met enkele blaadjes peterselie.
Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 10 mei (12u 's middags) tot en met donderdag 17 mei ’s middags 12 u. Levering op dinsdag 22 mei. Bestellen kan via deze link.