Recept van de dag: Kippenballetjes in tomatensaus met pastinaakfrietjes

doorValérie Wautersop 15/03/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 556 kcal

Dit heb je nodig:

  • 2 pastinaken
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 stengels selder
  • 10 g krulpeterselie
  • 300 g kippengehakt
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakfrietjes op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.

2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de selder in fijne blokjes. Snij de peterselie fijn.

3. Meng in een kom het kippengehakt met de helft van de ui, de helft van de peterselie en de oregano. Kruid met peper en zout. Kneed met vochtige handen tot één geheel. Rol er dan gelijke balletjes van.

4. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom aan gedurende 5 minuten. Schep ze uit de pan en hou opzij. Voeg nu de rest van de ui, de knoflook en de selder toe aan de pan. Laat zachtjes stoven gedurende 5 minuten.

5. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen. Voeg de laatste 5 minuten de gehaktballetjes toe. Kruid met peper en zout.

6. Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus samen met de pastinaakfrietjes. Werk af met de rest van de gehakte peterselie.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 14 maart (12u 's middags) tot en met donderdag 21 maart middags 12 u. Levering op maandag 25 maart. Bestellen kan via deze link.