Recept van de dag: kippenfricassee met doperwtjes en dragon

doorRedactieop 15/12/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 4 personen

Dit heb je nodig:

- 2 dubbele kipfilets (samen ongeveer 600 g)

- 250 g bloemkool

- 100 g erwtjes

- 2,5 dl room

- 2 eetlepels citroensap

- 1 koffielepel maizena

- 1 eetlepel dragon

- peper en zout


Zo ga je aan de slag:

1. Snijd de kipfilets in stukken, leg ze in een kookpot en overgiet ze met koud water tot ze onderstaan. Kruid het water met peper en zout en breng het vocht langzaam aan de kook.

2. Houd de temperatuur van het kookvocht net onder het kookpunt en kook de kipstukjes 5 minuten.

3. Haal de pan van het vuur en laat de kip nog 10 minuten nagaren in het kookvocht.

4. Haal de kippenstukjes uit het vocht en bewaar de bouillon.

5. Verdeel de bloemkool in roosjes. Breng de bouillon weer aan de kook en voeg de bloemkool toe.

6. Doe na 2 minuten de erwtjes erbij en laat 3 minuten koken.

7. Haal de groenten uit het vocht en verwarm 5 dl bouillon samen met de room.

8. Kruid de saus met citroensap, dragon, peper en zout.

9. Vermeng de maizena met wat kippenbouillon en roer het mengsel door de kokende saus, zodat ze wat dikker wordt.

10. Verwarm de kipstukjes en de groenten in de saus.

'Geurige stoofpotjes' van Anna Decock (€ 19,99). Info: www.wpg.be.