Recept van de dag: Kleverige kip met rijst en spinazie
Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur* 695 kcal
Dit heb je nodig:
- 20 g gember
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode chilipeper
- 2 lente-uitjes
- 150 g jasmijnrijst
- 2 kipfilets
- 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
- 150 g spinazie
- 2 el sojasaus
- 2 sticks honing
- 1 el sesamzaad
- 2 el arachideolie
- 2 el ketchup
- peper en zout
Zo ga je aan de slag:
1. Schil de gember en rasp fijn. Pers de teentjes knoflook. Haal de zaadjes uit de chilipeper en snij fijn. Snij de lente-ui in ringetjes.
2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
3. Snij de kipfilets in fijne reepjes, doe in een kom en meng met het vijfkruidenpoeder. Kruid ook met peper en zout.
4. Doe de helft van de olie in een grote pan en bak de kip 2-3 minuten, totdat ze begint te kleuren. Voeg de knoflook toe. Verlaag het vuur, zet een deksel op de pan en laat 5-7 minuten zachtjes garen.
5. Stoof de spinazie in een antikleefpan in de rest van de olie. Voeg de gekookte rijst toe en meng door elkaar. Kruid met peper en zout.
6. Doe de gember, chili, ketchup, sojasaus en honing in een kommetje en meng door elkaar. Voeg toe aan de pan met kip. Verhoog het vuur opnieuw, totdat de saus mooi rond de kip 'kleeft'.
7. Serveer de kip en de rijst met spinazie, strooi er de lente-ui en sesamzaadjes over.
Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 24 mei (12u 's middags) tot en met donderdag 31 mei ’s middags 12 u. Levering op maandag 4 juni. Bestellen kan via deze link.