Recept van de dag: koolhydraatarme ijslolly's met chocolade

doorNele Annemansop 11/07/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

© Heikki Verdurme

Dit heb je nodig:

  • 1 1⁄2 kop (1 blik) volle kokosmelk
  • 2 mespuntjes vanillepoeder + 1 snufje zeezout
  • pure vloeibare stevia, naar smaak (of erythritol, rauwe honing)
  • 1 pak (70 g) donkere chocolade (minstens 85%)

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de kokosmelk op een laag vuurtje en roer tot een gladde melk samen met het vanillepoeder, het zeezout en stevia naar smaak.

2. Giet de vanillekokosmelk in de ijslollyvormpjes en plaats een nacht in de diepvries tot ze diepgevroren zijn.

3. Smelt de chocolade au bain-marie (in een kom boven heet water) en haal ondertussen de ijsjes uit hun vorm.

4. Giet de gesmolten chocolade over de bevroren ijslolly’s of dompel ze onder. Serveer meteen of bewaar in de diepvries. Diepgevroren lolly’s kan je het best 5 à 10 minuten laten ontdooien voor je ze serveert.

Meer inspiratie nodig? Dit recept komt uit 'Het Keto Plan' van Julie Van den Kerchove (Lannoo, € 24,99). Meer info: www.lannoo.be.