Recept van de dag: Krokant gebakken kruidig gehakt met noedels en salade

doorValérie Wautersop 28/11/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 703 kcal

Dit heb je nodig:

  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g gember
  • ½ rode chilipeper
  • 150 g eiernoedels
  • ½ limoen
  • 2 sticks honing
  • 2 el sojasaus
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 lente-uitjes
  • 1 wortel
  • 2 little gems
  • 1 el arachideolie
  • zout

Zo ga je aan de slag:

1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet, grove rasp en een pan klaar.

2. Pers de knoflook, schil en rasp de gember. Meng in een kommetje. Halveer de rode chilipeper, verwijder de zaadjes met een koffielepel en snij in fijne halve ringetjes.

3. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de eiernoedels en een snuf zout toe. Kook gaar in 3 minuten. Giet af en laat uitlekken.

4. Pers het sap van de limoen. Meng met de helft van het gember-knoflookmengsel, de helft van de honing, de sojasaus en de rode chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Dit is de dressing.

5. Verhit de arachideolie in de pan en voeg het gehakt en de rest van het gember-knoflookmengsel toe. Roerbak 2 minuten op hoog vuur en voeg de rest van de honing toe. Roerbak nog 3 minuten tot het gehakt mooi krokant gebakken is.

6. Snij ondertussen de lente-uitjes in ringen. Schil de wortel en rasp met een grove rasp. Maak de blaadjes los van de little gems.

7. Schik de little gem, wortel en de noedels op de borden en verdeel er de dressing over. Schep er het krokant gebakken gehakt bij. Werk af met de lente-ui en serveer.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 22 november (12u 's middags) tot en met donderdag 29 november middags 12 u. Levering op maandag 3 december. Bestellen kan via deze link.