Recept van de dag: Kung pao scampi's met lente-ui en cashewnoten

doorValérie Wautersop 21/01/2020

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 795 kcal

Ingrediënten:

                       150 g jasmijnrijst

                       1 teentje knoflook

                       20 g gember

                       4 lente-uitjes

                       20 scampi's

                       2 el sojasaus

                       2 el rijstazijn

                       1 wortel

                       ½ komkommer

                       30 g cashewnoten

                       1 kl chilivlokken

                       3 el arachideolie

                       1 kl maïszetmeel

                       2 kl suiker

                       peper en zout

 

 

Bereiding:

1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.

2. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Snij de lente-uitjes in stukjes van 3 centimeter. Snij van 1 van de lente-uitjes het groen in fijne ringen. Dep de scampi's droog met keukenpapier.

3. Meng de sojasaus, de helft van de rijstazijn, de helft van de suiker, het maïszetmeel samen met per persoon 50 milliliter water. Dit is de saus.

4. Schil de wortel(en) en trek lange slierten met een dunschiller. Trek ook lange slierten van de komkommer. Voeg het groen van de lente-ui toe. Meng de rest van de rijstazijn met de rest van de suiker. Sprenkel over de groenten, kruid met peper en zout en zet even opzij.

5. Verhit 1/3de van de olie in een wok en voeg de cashewnoten toe. Schep regelmatig om. Schep uit de pan wanneer de cashewnoten beginnen te kleuren.

6. Verhit 1/3de van de olie in de wok en voeg de scampi's toe. Roerbak 2 minuten. Kruid met peper en zout. Schep uit de wok.

7. Verhit de rest van de olie in de wok en voeg de lente-uitjes, knoflook, gember, chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe en roerbak 3-4 minuten. Voeg dan opnieuw de scampi's en cashewnoten toe. Meng en voeg de saus toe. Roerbak tot de saus begint in te dikken.

8. Serveer de rijst met de scampi's en het wortel-komkommerslaatje.