Recept van de dag: laagjesschotel met pompoen

doorValérie Wautersop 04/12/2016

Elke dag schotelen we met plezier een nieuw gezond recept voor. Vandaag op het menu: een overheerlijke laagjesschotel met pompoen die je gegarandeerd een warm gevoel bezorgt.

Bereiding: 30 minuten à 1 uur * voor 4 personen * 485 kcal

Dit heb je nodig:

  • 600 g kippengehakt
  • 1 fles- pompoen, geschild en in blokjes
  • 3 pastinaken, geschild en in blokjes van 1 cm
  • 300 g spinazie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 tl tijm
  • 1 tl paprikapoeder
  • snufje nootmuskaat
  • 50 g pompoen- pitten
  • 2 tl olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. gaar de blokjes flespompoen in kokend gezouten water in ongeveer 15 minuten.
  2. Verhit 1 theelepel olijfolie in een ruime pan en stoof de ui glazig. Voeg het kippengehakt toe. Kruid met peper en zout. Schep het gehakt regelmatig om en laat mooi uitbakken. Schep uit de pan in een ovenschotel.
  3. Bak nu de blokjes pastinaak 5 minuten aan in dezelfde pan met een theelepel olijfolie en voeg een theelepel gedroogde tijm toe. Kruid met peper en zout. Schep de blokjes pastinaak op het gehakt in de schotel.
  4. Stoof de spinazie samen met het fijngehakte teentje knoflook kort aan, opnieuw in een theelepel olijfolie. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. schik de spinazie boven op de blokjes pastinaak.
  5. Giet de pompoenblokjes af en mix met een staafmixer tot een puree, kruid met een theelepel paprikapoeder, peper en zout. Schep boven op de spinazie en strijk mooi glad. Strooi er de pompoenpitten bovenop. Zet de schotel 15 minuten in de voorverwarmde oven en dien onmiddellijk op.