Recept van de dag: Lekker vegan - spaghetti koko kerrie

doorLieve Claeysop 18/04/2017

We geven het toe, van de woorden ‘raw food’ en ‘vegan’ worden wij doorgaans niet warm. Maar daar brengt rawfoodchef en schrijfster Julie Van den Kerchove toch maar mooi verandering in met haar nieuwe kookboek ‘Easy vegan met Julie’.

Foto Heikki Verdurme

Raw food is extreem en neemt veel tijd in beslag. Is dat wat ook jij denkt? Think again! Want dat daar helemaal niets van aan is, bewijst Julie Van den Kerchove in haar nieuwe boek 'Easy vegan met Julie'. Daarin verzamelde ze 65 snelle recepten voor meer energie. Nood aan een heerlijk ontbijt, een verrassend drankje, een kleine of grote hap … ze geeft er je heel wat suggesties voor. En ze inspireert, want ook wij worden zowaar getriggerd om deze keuken een kans te geven. Met deze spaghetti koko kerrie bijvoorbeeld. Het water loopt ons zo in de mond!

Spaghetti koko kerrie

Voor 3 à 4 personen
Voorbereiding: 15 minuten
Houdbaarheid: 3 dagen in de koelkast

Dit heb je nodig voor de kokos-kerriesaus:
1 blik kokosmelk (400 ml = 2 koppen) • 2 medium tomaten, grof gehakt • 1 klein teentje look (optioneel) • 1 kleine lente-ui • 1/2 (grote) kop pure tomatenpuree (120 g) • 1 eetlepel limoensap • 1 kleine eetlepel verse gember, geschild • 2 koffielepels kerriepoeder • 1 kleine koffielepel zeezout • 1/2 koffielepel ahornsiroop of 1 ontpitte dadel (optioneel)
• cayennepeper naar smaak

Dit heb je nodig voor de pasta:
4 medium courgettes • 4 medium wortels • 1 handvol pijnboompitten • 2 grote handenvol kerstomaatjes, gehalveerd • 1 lente-ui, in fijne ringetjes • 1 handvol koriander (of bladpeterselie)

Zo maak je de kokos-kerriesaus: Giet de kokosmelk in de blender samen met de tomaat, de look, de lente-ui, de tomatenpuree, het limoensap, de gember, het kerriepoeder, het zout, de ahornsiroop en wat cayennepeper. Mix tot een romige saus. Proef en voeg eventueel extra kruiden toe.

Zo maak je de pasta: Schil de courgettes en de wortels. Gebruik een spiraalsnijder om er noedels van te maken. Rooster de pijnboompitten eventueel in een pan zonder vetstof tot ze goudbruin zijn. Meng de groentepasta en de kokos-kerriesaus vlak voor het serveren. Zo voorkom je dat de pasta waterig wordt. Heb je zin in iets warms of moeite om rauwe courgette te verteren? Warm de noedels en de saus dan kort even op. Serveer met de kerstomaatjes, lente-ui, koriander en pijnboompitten.

Meer verrassende recepten vind je in ‘Easy vegan met Julie, 65 snelle recepten voor meer energie’, Julie Van den Kerchove (Lannoo, € 24,99). Meer info: www.lannoo.be.