Recept van de dag: Lichte kip shoarma

doorValérie Wautersop 17/03/2020

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 771 kcal

Dit heb je nodig:

  • 2 kipfilets
  • 2 kl kipkruiden
  • ½ komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • ½ potje Griekse yoghurt
  • 1 little gem
  • 2 wortelen
  • ½ rode ui
  • ½ rode paprika
  • 4 pitabroodjes
  • 2 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Snij de kipfilets in reepjes. Meng de kipkruiden en cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) in een kom en voeg de olijfolie toe. Doe de kipreepjes erbij, schep goed om en laat marineren in de koeling.

2. Was de komkommer en rasp de helft ervan met een grove rasp. Leg de geraspte komkommer in een zeef, bestrooi met wat zout en laat het overtollige vocht uitlekken. Snij de rest van de komkommer in plakjes. Pers de knoflook. Meng de uitgelekte komkommer met de Griekse yoghurt en knoflook. Proef en kruid met peper en eventueel nog wat zout.

3. Snij de little gem in reepjes. Schil de wortelen en rasp met een grove rasp. Snij de rode ui en de rode paprika in fijne reepjes.

4. Verhit een antikleefpan. Leg de pitabroodjes in de pan en warm ze op. Je kan dit ook in een broodrooster doen. Bewaar onder aluminiumfolie.

5. Voeg nu de gemarineerde kippenreepjes toe aan de pan en roerbak ze gedurende 5-7 minuten, tot de kippenreepjes mooi goudbruin zijn.

6. Snij de pitabroodjes open en beleg ze met de rauwe groenten, gebakken kippenreepjes en werk af met het yoghurtsausje.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 12 maart (12u 's middags) tot en met donderdag 19 maart middags 12 u. Levering op maandag 23 maart. Bestellen kan via deze link.