Recept van de dag: Lichte lasagne van courgette en aubergine

doorValérie Wautersop 06/08/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 635 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 ml tomatenpassata
  • 250 g ricotta
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 75 g gratinkaas
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Snij de aubergine in zo dun mogelijke plakken. Bestrooi ze royaal met zout en leg er keukenpapier over. Laat 15 minuten trekken.

3. Trek dunne plakken van de courgette met een dunschiller. Snij de zachte kern van de courgette in blokjes. Snij de ui fijn en pers de knoflook.

4. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en voeg de ui toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de knoflook en de blokjes courgette toe. Voeg na 2 minuten de tomatenpassata toe. Roer goed om en laat de saus zachtjes pruttelen. Kruid met peper en zout.

5. Meng de ricotta met de Italiaanse kruiden en peper en zout.

6. Veeg het zout van de aubergines met keukenpapier. Kruid ze met wat peper.

7. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg er 1/3de van de courgetteplakjes op, dan 1/3de van de aubergineplakjes, schep er vervolgens 1/3de van de tomatensaus op en dan 1/3de van ricotta. Herhaal tot alle ingrediënten zijn opgebruikt. Overstrooi met de gratinkaas. Zet 35 min. in de voorverwarmde oven en serveer.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 1 augustus (12u 's middags) tot en met donderdag 8 augustus middags 12 u. Levering op maandag 12 augustus. Bestellen kan via deze link.