Recept van de dag: Limoenpuree met visfilet en een fris slaatje

doorValérie Wautersop 21/02/2020

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 572 kcal

Ingrediënten:

  • 500 g bloemige aardappelen
  • ½ limoen
  • 2 lente-uitjes
  • 1 stronkje witloof
  • 50 g veldsla
  • 2 witte visfilets
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

 Bereiding:

1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.

2. Was en rasp de schil van de limoen. Hou apart. Pers het sap.

3. Meng de helft van het limoensap met de suiker, de extra vierge olijfolie, peper en zout.

4. Snij de lente-uitjes in fijne ringen. Maak de blaadjes los van het witloof en snij in de lengte in reepjes. Meng de veldsla met het witloof.

5. Smelt de helft van de boter in een pan. Kruid de visfilets met peper en zout en bak ze mooi goudgeel aan beide kanten.

6. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de limoenzeste, de rest van het limoensap, de lente-uitjes, de rest van de boter, de melk, peper en zout toe. Meng goed.

7. Meng vlak voor het serveren de dressing door de salade. Serveer de limoenpuree met de vis erbovenop (tip: schep er wat boter op uit de pan waarin je de vis gebakken hebt) en de frisse salade erbij.

 

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 20 februari (12u 's middags) tot en met donderdag 27 februari middags 12 u. Levering op maandag 2 maart. Bestellen kan via deze link.