Recept van de dag: Linguine met scampi's en spinazie

doorValérie Wautersop 22/10/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 591 kcal

Dit heb je nodig:

  • ½ visbouillonblokje
  • 200 g linguine
  • 100 g spinazie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 16 scampi's
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Voor je begint te koken: Breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot en een pan klaar.

2. Neem per persoon 100 milliliter heet water en los er de visbouillon in op. Giet de rest van het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de linguine en een snuf zout toe. Kook 7 minuten. Voeg dan de spinazie toe, roer goed om en laat nog 1 minuut koken. Giet de pasta en spinazie af.

3. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in de pan en voeg de ui, knoflook en cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de tomatenpuree toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de visbouillon toe. Roer goed om en laat 4 minuten pruttelen.

4. Kruid de scampi's met peper en zout en voeg ze toe aan de saus. Laat 2 minuten pruttelen. Giet de saus met de scampi's bij de pot met linguine en spinazie. Meng goed door elkaar en kruid met peper en zout. Serveer.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 17 oktober (12u 's middags) tot en met donderdag 24 oktober middags 12 u. Levering op maandag 28 oktober. Bestellen kan via deze link.