Recept van de dag: Lomo saltado

doorValérie Wautersop 13/04/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 591 kcal

Dit heb je nodig:

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 1 rode chilipeper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tomaat
  • 10 g koriander
  • 300 g rundersteaks
  • 1 kl komijn
  • 2 el sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in dikke frieten. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelwedges. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de oven.

2. Pel en snij de rode ui in partjes. Snij de gele paprika in reepjes. Snij de chilipeper in twee en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel. Snij heel fijn. Pers de knoflook. Snij de tomaat in partjes. Pluk de blaadjes koriander.

3. Snij de rundersteaks in reepjes en kruid met peper, zout en komijn.

4. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan of wok en bak de reepjes rundersteak kort op hoog vuur.

5. Voeg de ui, paprika, knoflook en chilipeper toe (als je niet van pikant houdt, voeg dan wat minder toe). Laat 2 minuten bakken op een matig vuur.

6. Voeg nu de tomaat, sojasaus en wittewijnazijn toe en laat nog 1 minuut bakken. Kruid eventueel bij met zout.

7. Serveer de lomo saltado met de ovenfrieten en overstrooi met koriander.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 12 april (12u 's middags) tot en met donderdag 19 april ’s middags 12 u. Levering op maandag 23 april. Bestellen kan via deze link.