Recept van de dag: luchtige pizza met lente-ui en kruiden

doorNathalie Topsop 24/06/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 pizza's * Bereidingstijd: 20 minuten + 1 uur en 15 minuten wachttijd en 20 minuten oventijd

Dit heb je nodig:

  • 7 g gedroogde gist
  • 150 ml lauw water
  • 300 g tarwebloem
  • 1 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 6 lente-uien
  • 1 rode ui
  • 1 bol mozzarella
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • enkele takjes verse kruiden zoals peterselie, bieslook en basilicum

Zo ga je aan de slag:

  1. Los de gist op in 50 ml lauw water en laat 5 minuten staan.
  2. Meng de tarwebloem met het gistpapje, de rest van het water, het zout en de suiker.
  3. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten goed door.
  4. Doe het deeg in een grote beslagkom en dek de kom af met een theedoek. Zet de kom op een warme plek. Is de temperatuur in de keuken aan de lage kant? Plaats de kom dan in een op 60 graden voorverwarmde oven.
  5. Laat het deeg een uur rijzen tot het zich in volume heeft verdubbeld.
  6. Verdeel het deeg in twee stukken. Rol ze op een met bloem bestoven aanrecht uit tot twee ovalen met een lengte van 30 centimeter. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het nog 15 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  7. Snijd de uiteinden van de lente-uitjes. Bak de uitjes in hun geheel in een grillpan, tot ze zacht zijn en bruine streepjes hebben gekregen. Snijd de rode ui in halve ringen.
  8. Verdeel de mozzarella over beide pizza's. Leg op elke pizza 3 gegrilde lente-uien en verdeel de rode ui over de pizza's. Schaaf de Parmezaanse kaas erboven.
  9. Bak in 15 tot 20 minuten bruin en knapperig.
  10. Hak de kruiden fijn en strooi ze over de pizza's.
Eten en koken met de seizoenen, dat leert Marleen van Es je in Oogst. Dankzij de prachtige foto's niet alleen een aanwinst voor je keuken, maar ook voor je salontafel. (Nieuw Amsterdam, € 34,99).