Recept van de dag: maaltijdsalade met kip, avocado en aardbei

doorNathalie Topsop 28/06/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Bron: lavavida.tumblr.com

Voor 2 personen * Bereidingstijd: 25 minuten + een halfuur tot twee uur wachttijd voor de marinade

Dit heb je nodig:

  • Een soeplepel olijfolie 
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • Enkele takjes fijngesnipperde dragon
  • 2 kipfilets
  • 200 gram verse bladspinazie
  • 6 à 8 grote aardbeien, in tweeën gesneden
  • 1 avocado, in blokjes
  • Een halve rode ui, in ringen gesneden 
  • Een handjevol fetakaas 
  • 2 theelepels amandelschilfers 
  • Peper en zout

Zo ga je aan de slag:

  1. Neem een klein kommetje en meng de olijfolie, balsamicoazijn, dragon met wat zout en peper tot een dressing. 
  2. Leg de kippenfilets in een diep bord en giet er de helft van de dressing over. Laat minstens een halfuur tot twee uur in de koelkast marineren. 
  3. Verhit dan wat olie in een (grill)pan en bak de kippenfilets. Laat vijf minuten rusten en snijd de filets dan in sneetjes. 
  4. Verdeel de spinazie, de aardbeien en de rode ui over twee borden. Besprenkel met de overgebleven dressing en voeg vervolgens de avocado en de sneetjes kip toe. Werk af met wat verkruimelde feta en de amandelschilfers. 
    Smakelijk!