Recept van de dag: Macaroni met aubergine en champignons

doorValérie Wautersop 10/10/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 686 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 1 aubergine
  • 200 g macaroni
  • 100 ml lichte room
  • 10 g bladpeterselie
  • 30 g parmezaanschilfers
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Voor je begint te koken:  Breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Was de groenten. Leg een snijplank, mes, kookpot met deksel en een pan klaar.

2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de macaroni en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 8minuten. Giet de pasta af.

3. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de champignons in kwartjes. Snij de aubergine in blokjes.

4. Verhit de olijfolie in een grote pan en stoof de ui glazig in 2 minuten. Voeg dan de knoflook, aubergine en champignons toe. Roerbak 5 minuten op hoog vuur.

5. Schenk de room in de pan en kruid  met peper en zout. Laat op een laag vuur 7 minuten pruttelen. Snij ondertussen de bladpeterselie fijn. Roer er de macaroni en bladpeterselie door.

6. Verdeel de macaroni over de borden en garneer met de parmezaanschilfers.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 4 oktober (12u 's middags) tot en met donderdag 11 oktober middags 12 u. Levering op maandag 15 oktober. Bestellen kan via deze link.