Recept van de dag: machtige eierpan

doorNele Annemansop 30/11/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Dit heb je nodig voor een persoon:

  • 1 koffiekop gekookte witte of andere bonen (bij voorkeur bonen die je zelf gekookt hebt in bouillon)
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • minstens 1 soepkom spinazie
  • de kruiden die je ter beschikking hebt (verse zuring, dragon, dille, kervel, of gewoon zwarte peper uit de molen)
  • 2 eieren
  • olijfolie, zout, chilipeper, (gerookt) paprikapoeder

Zo ga je aan de slag:

  1. Fruit in een steelpan de ui in olijfolie. Voeg een snuf zout, chilipeper en paprikapoeder toe. Als je er zin in hebt, snipper dan ook een klein teentje knoflook en laat het enkele minuten garen bij de uien.
  2. Roer de bonen door de uien en laat ze opwarmen. Roer ook de spinazie- of snijbietblaadjes erdoor en laat ze opwarmen, maar niet volledig slinken.
  3. Draai het vuur weer open. Maak kuiltjes in het groentemengsel voor de eieren. Breek er de eieren in. Laat het eiwit stollen zodat je mooie spiegeleieren krijgt tussen de groenten. Werk het gerecht af met tuinkruiden en/of zwarte peper en strooi er een snuf zout over.
Meer inspiratie nodig? Dit recept komt uit 'Thuiskomen' van Dorien Knockaert (€ 29,95, Luster).