Recept van de dag: Maïspannenkoekjes met salsa en zoete aardappelwedges
Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 790 kcal
Dit heb je nodig:
- 400 g zoete aardappelen
- 150 g maïs (blik)
- 1 rode paprika
- 2 eieren
- 40 g emmentaler
- 250 g kerstomaten
- 1 rode ui
- 10 g bladpeterselie
- ½ limoen
- 1 el olijfolie extra vierge
- 3 el plantaardige olie
- 4 el bloem
- 3 el melk
- peper en zout
Zo ga je aan de slag:
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en snij ze in dikke frieten. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de zoete aardappelwedges. Besprenkel met de helft van de plantaardige olie en kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
2. Laat de maïs uitlekken. Snij de paprika in fijne blokjes. Doe 3/4de van de maïs en de helft van de melk in een kom en mix met een staafmixer.
3. Meng de bloem met de rest van de melk en de eieren. Vermeng met de maïspuree. Voeg er de paprika, de rest van de maïs en de geraspte kaas aan toe. Kruid met peper en zout.
4. Maak een tomatensalsa: snij de kerstomaatjes in kleine stukjes en snij de rode ui fijn. Snij de bladpeterselie fijn. Pers het sap van de limoen. Meng alles samen en voeg de extra vierge olijfolie toe. Kruid met peper en zout.
5. Verhit de rest van de plantaardige olie in een antikleefpan en schep hoopjes van het pannenkoekenbeslag in de pan. Laat 3 minuten bakken aan elke kant. Serveer met de tomatensalsa en de zoete aardappelwedges.
Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 7 september (12u 's middags) tot en met donderdag 14 september 's middags 12 u. Levering op maandag 18 september. Bestellen kan via deze link.