Recept van de dag: Mediterraanse groenteschotel met ricotta

doorValérie Wautersop 18/06/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 482 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 250 ml tomatenpassata
  • 100 g ricotta
  • 40 g geraspte harde kaas
  • 10 g basilicum
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de aubergine en courgette in plakjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de plakjes aubergine en courgette. Kruid met peper en zout en besprenkel met de olijfolie. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de plakjes halverwege om.

2. Snij de tomaten in plakjes.

3. Neem een ovenschaal en doe er de helft van de passata in. Schik hierop dakpansgewijs de helft van de aubergine-, tomaat- en courgetteplakjes. Verdeel er de helft van de ricotta over, kruid royaal met peper en zout. Herhaal met de rest van de ingrediënten en strooi er de geraspte kaas over. Zet nog 15 minuten in de voorverwarmde oven. Pluk ondertussen de blaadjes basilicum.

4. Serveer de groentenschotel met de blaadjes basilicum erover gestrooid.

 

Tip: TIP: Dit is een koolhydraatarme maaltijd. Wil je er toch een extra vulproduct bij serveren, serveer dan met ciabatta of stokbrood.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 13 juni (12u 's middags) tot en met donderdag 20 juni middags 12 u. Levering op maandag 24 juni. Bestellen kan via deze link.