Recept van de dag: Mediterraanse ovenschotel met orzo

doorValérie Wautersop 08/11/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 592 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 kl paprikapoeder
  • 125 g orzo
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 30 g parmezaan
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn, pers de knoflook en snij de aubergine en courgette in blokjes van 1 cm.

2. Verwarm de olijfolie in een kookpot die ook in de oven mag (als je die niet hebt, kan je het gerecht later ook in een ovenschotel overscheppen). Voeg de ui, knoflook, aubergine en het paprikapoeder toe. Laat stoven en roer regelmatig om.

3. Voeg na 3 minuten ook de courgette toe en laat nog 3 minuten verder garen. Voeg dan de orzo toe en roer goed om. Overgiet met per persoon 125 milliliter water en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout en laat 5 minuten verder pruttelen. Meng de helft van de parmezaan erdoor. Schep nu eventueel alles over in een ovenschaal (of laat gewoon in de ovenvaste kookpot zitten) en overstrooi met de rest van de parmezaan. Zet 20 minuten in de oven. Proef of de pasta gaar is en zet eventueel nog 5 minuten in de oven.

4. Snij ondertussen de peterselie fijn. Serveer de ovenschotel met peterselie erover gestrooid.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 7 november (12u 's middags) tot en met donderdag 14 november middags 12 u. Levering op maandag 18 november. Bestellen kan via deze link.