Recept van de dag: Mediterraanse street food frietjes

doorValérie Wautersop 09/04/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 597 kcal

Dit heb je nodig:

  • 3 zoete aardappelen
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g munt
  • 1 citroen
  • 1 potje magere Griekse yoghurt
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g feta
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de zoete aardappelen (je hoeft ze niet te schillen) in frietjes. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat, strooi er het paprikapoeder over en besprenkel met de olijfolie. Plaats de bakplaat 20-25 minuten in de oven. Schep halfweg om. De frietjes zijn klaar als ze gekleurd en krokant zijn.

2. Was de komkommer en rasp met een grove rasp. Leg de geraspte komkommer in een zeef, bestrooi met wat zout en laat het overtollige vocht uitlekken. Pers de knoflook. Pluk de blaadjes munt en hak fijn. Pers de citroen.

3. Doe de uitgelekte komkommer in een kom. Meng er de yoghurt en de helft van het citroensap door. Voeg de fijngehakte munt en de knoflook toe en breng op smaak met peper.

4. Snij de tomaten in blokjes. Snij de rode ui fijn. Hak de peterselie fijn. Meng de blokjes tomaat, rode ui, de helft van de fijngehakte peterselie, de extra vierge olijfolie en de rest van het citroensap door elkaar in een kom. Kruid met peper en zout. Verkruimel de feta.

5. Verdeel de zoete aardappelfrieten op de borden. Verdeel hierover de tzatziki en het tomatenslaatje. Werk af met de verkruimelde feta en de rest van de fijngehakte peterselie en serveer.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 5 april (12u 's middags) tot en met donderdag 12 april ’s middags 12 u. Levering op maandag 16 april. Bestellen kan via deze link.