Recept van de dag: Mexicaans stoofpotje met kip en quinoa

doorValérie Wautersop 19/12/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 638 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • ½ blik rode bonen
  • ½ limoen
  • 2 kipfilets
  • 130 g quinoa
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g koriander
  • ½ potje magere yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Snij de rode paprika's in blokjes. Snij de ui fijn. Laat het blik rode bonen uitlekken. Pers het sap van de limoen. Snij de kipfilets in blokjes.

2. Spoel de quinoa grondig met water. Doe per persoon 130 milliliter licht gezouten water in een kookpotje en voeg de gespoelde quinoa toe en breng aan de kook. Laat gedurende 10 minuten koken op een matig vuur. Laat de quinoa daarna nog 5 minuten afgedekt wellen. Roer los met een vork.

3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan of stoofpot. Stoof de ui met de paprikablokjes gedurende 2 minuten en voeg dan de Mexicaanse kruidenmix toe. Laat nog 2 minuten bakken en roer er dan de tomatenblokjes door.

4. Schenk per persoon 100 milliliter water in de pan en voeg ook de blokjes kipfilet en de uitgelekte bonen toe. Breng zachtjes aan de kook. Laat 20 minuten sudderen. Schep regelmatig om.

5. Kruid het stoofpotje met peper en zout. Meng er het sap van de limoen door. Pluk de blaadjes koriander.

6. Verdeel de quinoa en het stoofpotje over de borden. Schep er een lepeltje yoghurt bij en werk af met de koriander.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 14 december (12u 's middags) tot en met donderdag 21 december 's middags 12 u. Levering op dinsdag 26 december december. Bestellen kan via deze link.