Recept van de dag: Mexicaanse salade met kip en zelfgemaakte tortillachips

doorValérie Wautersop 04/07/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 611 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 limoen
  • 2 little gems
  • 1 rode ui
  • 1/2 avocado
  • 10 g koriander
  • 2 el Mexicaanse kruidenmix
  • 1 tortilla
  • 2 kipfilets
  • 1/2 potje lichte zure room
  • 2 el arachideolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Pers het sap van de helft van de limoen. Snij de andere helft in partjes. Maak de blaadjes los van de little gem. Snij de rode ui in fijne plakjes. Snij de gele paprika in blokjes. Schil en snij de avocado in blokjes. Besprenkel de avocado met het limoensap en kruid met peper en zout. Pluk de blaadjes koriander.

2. Doe de olie en de Mexicaanse kruidenmix in een kommetje en meng goed. Bestrijk de tortilla aan 1 kant met de helft van dit mengsel. Snij de kipfilet in reepjes en haal ze door de andere helft van het kruidenoliemengsel.

3. Verhit een grote antikleefpan en leg de tortilla, met de oliekant naar beneden in de pan. Laat 2 minuten krokant bakken, draai dan om en laat nog 1 minuut bakken. Schep uit de pan en laat even rusten. Voeg de gemarineerde kipfiletreepjes toe en roerbak ze tot ze goudgeel zijn. Snij de tortilla in driehoekjes.

4. Verdeel de blaadjes sla over kommetjes. Schik hierop de reepjes kip, blokjes avocado, rode ui en de blokjes paprika. Leg er de zelfgemaakte tortilla chips bij en een schep zure room. Bestrooi met de blaadjes koriander en serveer met de partjes limoen.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 29 juni (12u 's middags) tot en met donderdag 6 juli 's middags 12 u. Levering op maandag 10 juli. Bestellen kan via deze link.