Recept van de dag: Mexicaanse shakshuka

doorValérie Wautersop 30/10/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 645 kcal

Ingrediënten:

  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 tomaat
  • 10 g koriander
  • 4 bio-eieren
  • 4 tortilla's
  • 30 g cheddarkaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl wittewijnazijn
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout
     

Bereiding:

1. Snij de rode ui fijn. Snij de rode paprika in blokjes. Verhit de olijfolie in een kookpot en voeg de helft van de fijngesneden ui en de rode paprika toe. Roerbak 2 minuten. Voeg de Mexicaanse kruidenmix toe en roer om.

2. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten pruttelen op een matig vuur.

3. Snij ondertussen de tomaat in blokjes. Snij de koriander fijn. Meng de rest van de rode ui met de tomatenblokjes, de helft van de fijngesneden koriander, de wittewijnazijn, de helft van de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt), peper en zout.

4. Kruid de tomatensaus met peper, zout en eventueel cayennepeper. Maak kuiltjes in de tomatensaus en breek er de eieren in. Zet een deksel op de pot en laat 5 minuten garen, tot het eiwit gestold is.

5. Haal de tortilla's uit de verpakking en warm ze op in de microgolfoven of in een droge pan. Snij ze in driehoekjes.

6. Serveer de Mexicaanse shakshuka met de tomatensalsa en de tortillapuntjes. Strooi er de rest van de koriander en de cheddarkaas over.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 34 oktober (12u 's middags) tot en met donderdag 31 oktober middags 12 u. Levering op maandag 4 november. Bestellen kan via deze link.