Recept van de dag: Minigratins met spruitjes, prei en kippengehakt

doorValérie Wautersop 06/01/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat lekker en gezond is.

Voor 4 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 305 kcal.

Dit heb je nodig:

  • 250 g kippengehakt
  • 250 g spruiten
  • 1 prei, in ringen
  • 1 ei
  • 80 g kaas, geraspt
  • 100 ml lichte room
  • 1 el boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
2. Verwijder het harde stronkje van de spruitjes onderaan. Blancheer ze beetgaar in gezouten water. Laat schrikken onder koud water en uitlekken.
3. Meng het kippengehakt met de room en het ei. Kruid bij met nootmuskaat, peper en zout.
4. Stoof de prei aan in de boter. Bak enkele minuten glazig.
5. Verdeel het gehakt over 8 kleine, ingevette ovenschaaltjes. Schep er de prei en de spruitjes over. Bestrooi met de kaas.
6. Zet de schaaltjes in een diepe ovenschaal. Schenk er heet water rond zodat de schaaltjes voor een groot deel onder water staan.
Zet 20 minuten in de oven tot er een goudbruin korstje verschijnt.