Recept van de dag: mosselen op Thaise wijze

doorNele Annemansop 05/09/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 kg mosselen
  • 3 el olie
  • 3 sjalotten
  • 1 teentje look
  • 2 el Thaise rode currypasta
  • 250 ml kokosmelk
  • 1/2 bloemkool
  • 2 stronken paksoi of 6 mini paksoi
  • 1 rood pepertje
  • 3 stengels citroengras
  • een stukje galanga (of gember) van 3 cm
  • 4 limoenblaadjes
  • 1 el vissaus

Om af te werken:

  • 4 lente-uitjes
  • sap van een halve limoen
  • verse koriander
  • rijstnoedels voor erbij

Zo ga je aan de slag:

  1. Was de mosselen.
  2. Verwarm de olie in een kookpot. Stoof de gesnipperde ui en het teentje look aan. Voeg de currypasta toe en roer alles goed door. Schep er de kokosmelk bij en laat even pruttelen.
  3. Snijd de bloemkool in plakken. Snijd de paksoi grof.
  4. Plet het citroengras en doe het samen met de galanga, de limoenblaadjes en de vissaus in de kookpot.
  5. Voeg de bloemkool bij de curry-kokossaus. Stoof even mee aan.
  6. Schep de gewassen mosselen in de pot en zet er een deksel op.
  7. Bereid ondertussen de rijstnoedels zoals op de verpakking staat aangegeven.
  8. Stoof de mosselen 5 minuten en voeg dan de paksoi toe. Zo blijft de paksoi lekker knapperig. Laat nog even stoven tot de schelpen van de mosselen zich openen. Dan zijn de mosseltjes klaar.
  9. Werk de mosselen af met het sap van een halve limoen. Bestrooi rijkelijk met de in ringetjes gesneden lente-ui en de verse koriander.
  10. Lepel wat van het heerlijke mosselvocht over de rijstnoedels.
  11. Aan tafel!

Meer recepten vind je op www.dishcover.be.