Recept van de dag: Mosterdkip met dragon

doorValérie Wautersop 16/10/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 574 kcal

Dit heb je nodig:

  • 400 g krielaardappelen
  • 200 g sperziebonen
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 10 g dragon
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kipfilets
  • 100 ml lichte room
  • 1 el graanmosterd
  • 1 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Breng water aan de kook in een kookpot. Was de krieltjes en snij ze overlangs in 2. Voeg een snuif zout toe aan het kokende water en kook de krieltjes 13 minuten.

2. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen en voeg ze na 10 minuten toe aan de kookpot met aardappelen. Laat nog 3 minuten meekoken en giet af, maar hou 1 kop van het kookvocht bij. Los hier de kippenbouillon in op.

3. Snij de dragon fijn. Pers de knoflook. Snij de kip in blokjes. Doe de kip in een kom samen met de bloem, peper en zout. Meng goed door elkaar, zodat de bloem mooi rond de kippenblokjes kleeft.

4. Verhit de olijfolie in een antikleefpan. Bak de kippenblokjes aan in de olijfolie. Voeg na 2 minuten ook de knoflook toe. Als de kippenblokjes mooi goudbruin kleuren, voeg je de kippenbouillon toe. Verlaag het vuur. Laat nog 3 minuten garen en roer er dan de room, fijngehakte dragon en graanmosterd door.

5. Serveer de krieltjes met de boontjes en schep er de kip met saus over. Kruid met peper en zout en serveer.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 11 oktober (12u 's middags) tot en met donderdag 18 oktober middags 12 u. Levering op maandag 22 oktober. Bestellen kan via deze link.