Recept van de dag: moussaka

doorValérie Wautersop 12/01/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat lekker en gezond is.

Bereidingstijd: meer dan 1 uur * voor 4 personen * 690 kcal

Dit heb je nodig:

• 350 g americain natuur
• 800 g aardappelen
• 3 aubergines, in plakken
• 3 tomaten, in blokjes
• 2 uien, fijngesnipperd
• 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
• 400 g gezeefde tomaten
• 100 g light mozzarella, in plakjes
• 4 el bloem
• 1 blikje tomatenpuree
• 500 ml magere melk
• 1 el boter
• 4 tl olie
• oregano
• 1 snuifje kaneelpoeder
• 1 snuifje nootmuskaat
• peper en zout

Zo ga je aan de slag:
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en snij in plakjes.
3. Kruid de plakken aubergine met peper en zout. Bak aan in een koffielepel olie.
4. Bak de americain natuur rul in 2 koffielepels olie. Voeg er de ui, knoflook, tomatenstukjes, de gezeefde tomaten en de tomatenpuree aan toe. Breng op smaak met het kaneelpoeder, de oregano, peper en zout.
5. Vet een ovenschaal in met de resterende olie en bedek met een laag aardappelplakjes en een laag aubergine. Overgiet met de helft van het tomatenmengsel. Herhaal dit nog een keer.
6. Smelt de boter in een pan en voeg er de bloem aan toe. Laat al roerend opdrogen en schenk er dan geleidelijk de melk bij. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel de saus over het gerecht.
7. Werk af met de mozzarella en bak 50 minuten in de oven.