Recept van de dag: Moussaka met zoete aardappel en ricotta

doorValérie Wautersop 29/01/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 627 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 aubergine
  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 40 g gratinkaas
  • 200 g ricotta
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Snij de aubergine in plakken. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de plakken aubergine. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.

2. Schil de zoete aardappelen en snij in plakjes. Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de plakjes zoete aardappel 5 minuten. Giet af, laat uitlekken en dep goed droog.

3. Snij de ui fijn en pers de knoflook.

4. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 3 minuten. Voeg de oregano en de tomatenblokjes toe en laat 7 minuten pruttelen. Kruid de saus met peper en zout.

5. Neem een ovenschaal en schep er eerst de helft van de tomatensaus in. Schik hier de helft van de aubergineplakjes op en daarbovenop de helft van de schijfjes zoete aardappel. Bestrijk met de helft van de ricotta. Kruid met peper en zout. Herhaal met de rest van de ingrediënten. Overstrooi met geraspte kaas en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet nog 3 minuten onder de grill voor een goudbruin kaaskorstje en serveer.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 24 januari (12u 's middags) tot en met donderdag 31 januari middags 12 u. Levering op maandag 4 februari. Bestellen kan via deze link.