Recept van de dag: Open pompoenlasagne met ricotta, hazelnoten en kervel

doorValérie Wautersop 03/01/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat lekker en gezond is.

Voor 4 personen * bereiding: 30 minuten à 1 uur * 362 kcal

Dit heb je nodig:

  • 200 gram gerookte heilbot
  • 1 lespompoen
  • 1 citroen
  • 1 bakje kervel
  • 250 gram ricotta
  • 50 gram hazelnoten
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Snij het bovenste deel van de flespompoen. Het deel met de pitjes heb je niet nodig, maar kan je bijvoorbeeld gebruiken om er soep van te maken. Schil de pompoen en snij in flinterdunne ronde plakjes met een mandoline of snijmachine.
2. Breng een pot water met 1 eetlepel olijfolie aan de kook en kook de pompoenplakjes een voor een gaar in één minuut. Kruid ze dan met peper en zout en laat drogen op een handdoek.
3. Rasp de schil van de citroen. Snij de helft van de kervel heel fijn en meng onder de ricotta, samen met de citroenrasp. Kruid goed met peper en zout.
4. Snij de hazelnoten in tweeën en rooster kort in een antikleefpan zonder vetstof.
5. Bouw de lasagne op: begin met een blaadje pompoen, lepel daarop de ricottamengeling, enkele hazelnoten, wat kervel en een plakje heilbot. Herhaal en sluit af met een pompoenblaadje, enkele hazelnoten en een takje kervel.