Recept van de dag: Orzo salade met feta
Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 676 kcal
Dit heb je nodig:
- 125 g orzo
- 250 g kerstomaten
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 40 g zwarte olijven
- 1 gele paprika
- 150 g feta
- 10 g bladpeterselie
- 1 kl gedroogde oregano
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 el wittewijnazijn
- peper en zout
Zo ga je aan de slag:
1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orzo beetgaar in 6-8 minuten. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken.
2. Halveer de kerstomaatjes. Snij de komkommer overlangs in 4 en snij dan in plakjes. Snij de ui in halve ringen. Halveer de zwarte olijven. Snij de gele paprika in reepjes. Snij de feta in blokjes. Hak de peterselie fijn.
3. Meng de olijfolie met de wittewijnazijn, de oregano en de fijngehakte peterselie. Kruid bij met peper en zout.
4. Meng de orzo met de vinaigrette. Voeg de tomaten, de komkommer, de zwarte olijven, de plakjes ui, de paprika en de feta toe. Schep voorzichtig om en verdeel over de borden.
Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 24 mei (12u 's middags) tot en met donderdag 31 mei ’s middags 12 u. Levering op maandag 4 juni. Bestellen kan via deze link.