Recept van de dag: ovenschotel met gehakt, puree, wortelen en selderij

doorBirte Govartsop 28/09/2017

Niets lekkerder dan een heerlijke ovenschotel op een frisse herfstdag. Deze smaakbom met gehakt, puree, selderij en wortel is één van onze favorieten!

Dit heb je nodig:

  • 600 g gemengd gehakt
  • 600 g aardappelen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 el olie
  • 250 g bleekselderij, in boogjes
  • 200 g wortelen, in stukjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 dl room
  • 2 teentjes knoflook
  • paprikapoeder
  • 2 dl melk
  • een klont boter
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 125 g gruyère, geraspt

Zo ga je aan de slag:

  1. Fruit de ui in olie. Voeg de wortels en selderij toe, samen met het gehakt. Bak het gehakt rul.
  2. Voeg de tomatenpuree toe aan het gehakt, samen met de geperste knofloop. Roer de room erdoor en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Laat met het deksel op de pan ongeveer 10 minuten sudderen.
  3. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af, voeg een klontje boter en de melk toe en pureer. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en roer de gruyère erdoor.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal. Schep de aardappelpuree erop en zet 20 minuten in de oven.