Recept van de dag: Ovenschotel met kip en bloemkoolsaus

doorValérie Wautersop 11/02/2020

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 417 kcal

Ingrediënten:

                       300 g bloemkool

                       2 wortelen

                       1 ui

                       1 prei

                       1 stengel selder

                       2 kipfilets

                       ½ groentebouillonblokje

                       60 g gratinkaas

                       snufje nootmuskaat

                       peper en zout

 

 

Bereiding:

1. Snij de bloemkool in kleinere roosjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de roosjes 15 minuten. Je kan ze ook stomen. Laat goed uitlekken maar hou wat van het kookvocht bij.

2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Breng opnieuw een pot water aan de kook en kook (of stoom) de wortelblokjes 5 minuten en giet af. Snij de ui fijn. Was en snij het wit van de prei fijn. Snij de selder in fijne blokjes. Snij de kip in reepjes.

3. Doe de gekookte bloemkool in een blender of keukenrobot en verkruimel er de groentebouillon bij. Voeg een snuf peper, zout en nootmuskaat toe. Mix tot een glad geheel. Voeg eventueel nog wat van het kookvocht van de bloemkool toe voor een vloeiende saus.

4. Leg de kippenreepjes in een ovenschaal. Kruid met peper en zout. Leg er de prei, ui, selder en de wortelen op en schep er de bloemkoolsaus bovenop. Strooi er de gratinkaas over en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven, waarvan de laatste 5 minuten onder de grill. Serveer de ovenschotel.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 6 februari (12u 's middags) tot en met donderdag 13 februari middags 12 u. Levering op maandag17 februari. Bestellen kan via deze link.