Recept van de dag: Pad thai van groentenoedels met kip

doorValérie Wautersop 26/03/2020

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 623 kcal

Ingrediënten:

                        1 komkommer

                        2 wortelen

                        1 teentje knoflook

                        30 g pinda's

                        2 lente-uitjes

                        1 limoen

                        2 kipfilets

                        1 bio-ei

                        2 el sojasaus

                        100 g sojascheuten

                        2 el chilisaus

                        2 el arachideolie

                        1 kl suiker

                        peper

Bereiding:

1. Maak met een juliennesnijder of spiraalsnijder lange slierten van de komkommer. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de komkommer en snij ze in reepjes. Schil de wortelen en maak er ook lange noedels van.

2. Pers de knoflook. Hak de pinda's grof. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Pers het sap van de helft van de limoen. Snij de andere helft in partjes. Snij de kip in reepjes. Roer het ei (de eieren) los in een kommetje.

3. Verhit de helft van de arachideolie in een wok. Bak de knoflook kort, voeg de kippenreepjes toe en bak goudbruin. Schep opzij en voeg de rest van de arachideolie en het ei (de eieren) toe. Voeg ook de helft van de sojasaus en de helft van de suiker toe. Roerbak tot het ei begint te stollen.

4. Schep opnieuw opzij en voeg de wortelnoedels toe, samen met per persoon 2 eetlepels warm water. Roerbak 2 minuten. Voeg de sojascheuten, de komkommernoedels en 3/4de van de lente-uitjes toe en meng alles door elkaar. Proef en breng op smaak met limoensap, eventueel nog sojasaus en suiker. Kruid met peper.

5. Serveer met de pinda's en de rest van de lente-uitjes erover gestrooid. Serveer een partje limoen en chilisaus apart.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 25 maart (12u 's middags) tot en met donderdag 2 april 's middags 12 u. Levering op maandag 6 april. Bestellen kan via deze link.