Recept van de dag: paella

doorValérie Wautersop 28/01/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat lekker en gezond is.

Voor 6 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 450 kcal.

Dit heb je nodig:

  • 4 kippenbouten
  • 250 g mosselen
  • 250 g roze garnalen
  • 150 g inktvissen, in stukken
  • 200 g paellarijst
  • 1 rode paprika, fijngehakt
  • 1 groene paprika, fijngehakt
  • 2 tomaten, fijngehakt
  • 100 g doperwten, geblancheerd
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 600 ml kippenbouillon
  • sap van een halve citroen
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl peterselie
  • saffraanpoeder
  • kipkruiden

Zo ga je aan de slag:

1. roer het saffraanpoeder door de bouillon en laat 10-15 minuten weken.
2. Kruid de kippenbouten met kipkruiden en bak ze in de olie. Voeg de inktvis toe en laat mee gaar bakken. Haal uit de pan en laat rusten.
3. Bak in dezelfde pan de knoflook, de ui, de paprika, de tomaat en de paella- rijst. Blus met een scheut water zodra de rijst glazig is en laat inkoken. Leg er opnieuw de kippenbouten bij en voeg geleidelijk de bouillon toe. Laat eerst inkoken
alvorens nieuwe bouillon toe te voegen. Gaar de rijst 35 minuten.
4. Doe er na 5 minuten de mosselen en erwtjes bij en na een kwartier de inktvis en de roze garnalen.
5. Kruid de paella met peper en zout. Werk af met citroensap en peterselie.