Recept van de dag: Panang curry met courgettenoedels en kip

doorValérie Wautersop 04/12/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 608 kcal

Ingrediënten:

                       2 lente-uitjes

                       250 ml kokosmelk

                       1 el panang currypasta

                       1½ courgette

                       2 kipfilets

                       ½ limoen

                       1 el vissaus

                       1 el arachideolie

                       1 kl suiker

                       1 el maïszetmeel

                       zout

 

 

Bereiding:
1. Snij de lente-ui in ringen. Hou het witte en groene gedeelte gescheiden. Snij de kip in reepjes.

2. Maak met een spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in reepjes.

3. Verhit de arachideolie in een wok of kookpot. Voeg de kippenreepjes en het wit van de lente-ui toe. Roerbak 3 minuten. Schep uit de wok en bewaar onder aluminiumfolie.

4. Voeg de kokosmelk en per persoon 100 milliliter water toe aan de wok. Roer er de aangegeven hoeveelheid panang currypasta door en breng aan de kook. Voeg de courgettenoedels toe en laat 4 minuten pruttelen. Los ondertussen het maïszetmeel op in per persoon 2 eetlepels water.

5. Voeg de kip terug toe aan de wok en laat nog 3 minuten doorwarmen. Roer er het opgeloste maïszetmeel door en laat de saus indikken. Breng op smaak met wat limoensap, vissaus, suiker en zout.

6. Serveer en werk af met het groen van de lente-ui.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 28 november (12u 's middags) tot en met donderdag 5 december middags 12 u. Levering op maandag 9 december. Bestellen kan via deze link.