Recept van de dag: Panang curry met kip en zoete aardappel

doorNele Annemansop 02/11/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 641 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 ui
  • 400 g zoete aardappelen
  • 2 kipfilets
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 el panang currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 puntpaprika
  • 10 g koriander
  • 1 el plantaardige oliezout

Zo ga je aan de slag:

1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes en kookpot klaar.

2. Halveer de ui en snij in ringen. Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Snij de kipfilets in blokjes. Los de kippenbouillon op in per persoon 150 milliliter heet water.

3. Verhit de olie in de kookpot en voeg de aangegeven hoeveelheid currypasta toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de uiringen toe. Voeg de kokosmelk, zoete aardappel en kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat 3 minuten pruttelen.

4. Snij ondertussen de puntpaprika in ringen.

5. Voeg nu de kippenblokjes en paprikaringen toe. Laat nog 7 minuten pruttelen. Pluk ondertussen de blaadjes koriander.

6. Breng de curry op smaak met zout en serveer met de korianderblaadjes erover gestrooid.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 1 november (12u 's middags) tot en met donderdag 8 november middags 12 u. Levering op maandag 12 november. Bestellen kan via deze link.