Recept van de dag: Panzanella

doorValérie Wautersop 02/12/2017

Elke dag schotelen we je een recept voor dat lekker en gezond is.

Dit heb je nodig:

  • 200 g ciabatta of restje oud brood
  • 600 g rijpe kerstomaatjes in verschillende kleuren, gehalveerd
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • 250 g gegrilde paprika (bokaal), in reepjes
  • 20 g kappertjes, uitgelekt
  • 8 ansjovisfilets, in dunne reepjes
  • 8 blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • wittewijnazijn
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

Verwarm de oven voor op200 °C. scheur het brood in hapklare stukken, hussel met een scheut olijfolie en kruid met peper en zout. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 15 minuten in de oven. Meng alle overige ingrediënten in een grote kom en giet er een scheut olijfolie bij. Breng op smaak met een scheutje wittewijnazijn, peper en zout. Laat 15 minuten afgedekt in de koelkast rusten. Meng er het gebakken brood onder en garneer met het basilicum.
Tip: panzanella is een perfect voorbeeld van de cucina povera, een eenvoudige salade bedoeld om restjes brood en groenten op te maken.