Recept van de dag: pappardelle van courgette met kippenbolognaise

doorNele Annemansop 30/07/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 667 kcal

Dit heb je nodig:

  • 2 courgettes (grote)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 300 g kippengehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Trek brede linten van de courgettes met een dunschiller. Het midden van de courgettes kan je moeilijk schillen, snij dat fijn. Drapeer de courgettelinten in een ovenschaal, zorg ervoor dat de plakjes niet plat liggen. Kruid met peper en zout en besprenkel met 2/3de van de olijfolie. Zet 10 à 12 minuten in de voorverwarmde oven.

2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen met een dunschiller en snij in fijne blokjes.

3. Verhit de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui en de knoflook. Voeg de wortelblokjes, het binnenste van de courgette en de Italiaanse kruiden toe. Laat 5 minuten stoven.

4. Voeg het kippengehakt toe aan de pan en laat krokant bakken. Kruid met peper en zout.

5. Wanneer het gehakt gebakken is, voeg je de tomatenpuree toe. Laat kort meebakken en voeg dan per persoon 100 milliliter water toe. Roer goed om en laat 5 minuten pruttelen.

6. Verdeel de courgettelinten over de borden en schep er de kippenbolognaise over. Overstrooi met geraspte kaas en serveer.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 25 juli (12u 's middags) tot en met donderdag 1 augustus 's middags 12 u. Levering op maandag 5 augustus. Bestellen kan via deze link.