Recept van de dag: Paprika-taco's met kruidig kippengehakt

doorValérie Wautersop 11/06/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten* 517 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 300 g kippengehakt
  • 1 el Mexicaanse kruidenmix
  • 40 g cheddarkaas
  • 125 g kerstomaten
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • ½ potje lichte zure room
  • 1 kl komijn
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes. Snij de rode ui fijn.
2. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en stoof de helft van de rode ui aan. Voeg na 3 minuten het kippengehakt en de Mexicaanse kruidenmix toe. Bak het gehakt voor 5 minuten. Leg de paprikahelften in een ovenschotel en schep er het gehakt in. Strooi er de cheddar over en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
3. Snij de kerstomaatjes in kwartjes. Pluk de blaadjes koriander en hak grof. Pers de limoen. Meng de kerstomaatjes met de grofgehakte koriander, het limoensap en de rest van de ui. Breng op smaak met peper en zout. Meng de zure room met de komijn.
4. Serveer de paprika-taco's met de tomatensalsa en de zure room.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 6 juni (12u 's middags) tot en met donderdag 13 juni middags 12 u. Levering op maandag 17 juni. Bestellen kan via deze link.