Recept van de dag: Parmentier van bloemkool, aardappelen en kippengehakt

doorValérie Wautersop 23/08/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 650 kcal

Dit heb je nodig:

  • 300 g bloemige aardappelen
  • 300 g bloemkool
  • 2 wortelen
  • 1 stengel selder
  • 1 ui
  • 300 g kippengehakt
  • 40 g gratinkaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding:

1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de aardappelen toe. Laat 5 minuten koken en voeg de bloemkoolroosjes toe. Laat nog 9 minuten koken. Giet af en laat goed uitlekken.

2. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Snij de selder en ui fijn.

3. Verhit de olijfolie in een grote pan en stoof de ui, wortel en selder gedurende 5 minuten. Voeg dan het kippengehakt toe en laat 8 minuten bakken. Kruid bij met peper en zout.

4. Pureer de gekookte bloemkool en aardappel samen met peper, zout, de boter en een snufje nootmuskaat.

5. Verwarm de grill van de oven voor.

6. Vul een grote ovenschaal met het gehakt en de groenten. Schik daarover de bloemkoolpuree. Strooi er de gratinkaas over.

7. Plaats de ovenschaal onder de grill van de oven en laat een 5-tal minuten gratineren. Serveer meteen.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 22 augustus (12u 's middags) tot en met donderdag 29 augustus middags 12 u. Levering op maandag 2 september. Bestellen kan via deze link.