Recept van de dag: Parmentier van vis

doorValérie Wautersop 18/10/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 652 kcal

Ingrediënten:

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 10 g krulpeterselie
  • ½ visbouillonblokje
  • 100 ml lichte room
  • 300 g vismengeling
  • 2 el paneermeel
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • 50 ml witte wijn
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

    Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.

3. Pers de knoflook. Snij de champignons in plakjes. Hak de peterselie fijn.

4. Verhit een antikleefpan en laat de helft van de boter smelten. Voeg er de knoflook, de champignons en de helft van de fijngehakte peterselie aan toe en laat 5 minuten bakken. Voeg dan per persoon 3 eetlepels water en de wijn toe en verkruimel de visbouillon erbij. Kruid met peper. Laat tot de helft inkoken. Voeg er de room aan toe en laat indikken. Breng op smaak met peper en zout.

5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, peper, de melk, een snufje nootmuskaat en zout toe. Meng goed.

6. Giet de saus in een ruime, beboterde ovenschotel. Kruid de visblokjes met peper en zout en leg ze op de saus. Bedek het geheel met de puree en overstrooi met paneermeel.

7. Zet de schaal gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met de rest van de peterselie erover gestrooid.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 17 oktober (12u 's middags) tot en met donderdag 24 oktober middags 12 u. Levering op maandag 28 oktober. Bestellen kan via deze link.