Recept van de dag: Pasta genovese

doorValérie Wautersop 29/11/2017, laatst bijgewerkt op 15/11/2017

Elke dag schotelen we een recept voor dat lekker en gezond is.

Dit heb je nodig:

  • 400 g tagliatelle
  • 3 aardappelen, ongeschild, in plakjes
  • 250 g sperzieboontjes, gehalveerd
  • blaadjes basilicum voor de garnering
    Voor de pesto:
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 el citroensap
  • flinke bos basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Zo ga je aan de slag:

Mix de pijnboompitten met het basilicum, het citroensap, de knoflook en de kaas fijn. giet er geleidelijk olijfolie bij en mix tot een smeuïge saus. Kruid met peper en zout. Breng in een diepe pan gezouten water aan de kook en voeg de taglia- telle en aardappelen toe. Kook alles in ongeveer 8 minuten beetgaar. Voeg de laatste 4 minuten de boontjes toe. giet af, maar bewaar wat van het kookvocht. Meng de pesto samen met wat van het kookvocht door de pasta, aard- appelen en bonen. strooi er de blaadjes basilicum over.
Tip: je kan een restje pesto tot twee weken bewaren in een afgesloten bokaaltje. giet er nog een laagje olijfolie op.