Recept van de dag: pastasalade met appel, druif en pecannoten

doorKimia Farhangop 26/07/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat lekker en gezond is.

Voor 6 porties | bereidingstijd: 45 minuten

Dit heb je nodig:

  • ½ kopje extra vierge olijfolie
  • ¼ kopje versgeperst citroensap
  • 1 eetlepel citroenschil
  • 1 theelepel mosterd
  • zout en peper
  • 500g pasta
  • 3 appels zonder klokkenhuis en in stukjes gesneden
  • 2 kopjes druiven (gehalveerd)
  • 1/2 rode ui, in ringen (gehalveerd)
  • ¾ kopje pecannoten, ruw gehakt
  • ⅓ kopje geraspte Parmezaan

Zo ga je aan de slag:

  1. Klop de olijfolie met het citroensap, de citroenschillen en mosterd samen en kruid met peper en zout.
  2. Breng een grote kookpot met gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook zolang er op de verpakking staat. Giet het water weg en laat de pasta even afkoelen.
  3. Doe de afgekoelde pasta bij de stukjes appel, druiven, rode ui en pecannoten. Voeg de dressing en Parmezaan toe en schud de pasta even op zodat alles bedekt is.
  4. Serveer meteen of bewaar in de koelkast in een luchtdichte doos voor maximum 3 dagen.