Recept van de dag: pastasalade met rucolapesto, groene groenten en Parmezaanse kaas

doorNele Annemansop 11/05/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat lekker en gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 20 minuten

Dit heb je nodig:

  • 2 el ricotta
  • 120 g volkorenpasta naar keuze (penne, farfalle, orechiette, fusilli...)
  • 300 g groene groenten naar keuze (kleine roosjes broccoli, groene asperges, peultjes, diepvrieserwtjes, courgette...)
  • arachide- of kokosolie
  • zwarte peper
  • snufje zeezout
  • 80 g rucola
  • verse basilicum
  • tiental kerstomaatjes, gehalveerd

Voor de pesto:

  • 2 handen vol rucola
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 3 el pijnboompitten, geroosterd
  • 3 el olijfolie
  • zwarte peper

Zo ga je aan de slag:

  1. Mix alle ingrediënten voor de pesto in een keukenrobot of blender.
  2. Meng de pesto met de ricotta.
  3. Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking.
  4. Wok de groene groenten beetgaar op hoog vuur in arachideolie of kokosolie. Kruid met zwarte peper en zout.
  5. Meng alle ingrediënten en werk af met rucola, basilicum en kerstomaten.
Meer inspiratie nodig? Dit recept komt uit 'Nooit meer diëten 4' van Sandra Bekkari (Borgerhoff & Lamberigts, € 24,99).