Recept van de dag: Penne all'arrabiata met aubergine en courgette

doorValérie Wautersop 05/02/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 669 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • ½ courgette
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 200 g volkoren penne
  • 500 ml tomatenpassata
  • 10 g bladpeterselie
  • 30 g parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Breng een grote pot water aan de kook. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de chilipeper fijn (verwijder de zaadjes als je het niet te pikant wilt). Snij de courgette en aubergine in blokjes. Snij in het vel van de tomaten een kruisje.

2. Dompel de tomaten één voor één 10 seconden onder in het kokend water en laat dan schrikken onder koud water. Voeg wat zout toe aan het kokend water en kook hierin de penne beetgaar gedurende 8-9 minuten. Haal het vel van de tomaten en snij ze in blokjes.

3. Verwarm de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui en de knoflook aan gedurende 2 minuten. Voeg dan de courgette en aubergine toe en roerbak 5 minuten. Voeg de tomatenblokjes en de chilipeper toe, kruid met peper en zout. Voeg na 3 minuten de passata en de suiker toe en laat zachtjes pruttelen.  Snij ondertussen de bladpeterselie fijn.

4. Giet de pasta af, spoel en meng dan door de saus. Serveer met de parmezaan en bladpeterselie erover gestrooid.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 31 januari (12u 's middags) tot en met donderdag 7 februari middags 12 u. Levering op maandag 11 februari. Bestellen kan via deze link.